bezienswaardigheden en cultuur

Ontdek de Limburgse erfgoedtoppers en kunst
in een van de boeiende steden

De 12de eeuwse waterburcht Pietersheim met onthaalcentrum en interactief museum is een goede start voor een leuke uitstap. Op de kinderboerderij van het domein Pietersheim zijn zowat alle boerderijdieren aanwezig en er is een grote speeltuin. Of bezoek het wereldwijd kunstcentrum GLO'ART in Neerharen.
Een prachtig historisch dorpje, in 2008 verkozen tot mooitste dorp van Vlaanderen. De kronkelende straatjes en huizen met middeleeuws karakter, het kasteel d’Aspremont-Lynden, de museumkerk en de museumapotheek zijn prachtige bezienswaardigheden.
Bilzen combineert het imposante kasteelcomplex op de erfgoedsite Alden Biesen met de typische gezellige terrasjes rond het historische stadhuis.
De C-Mine, de vroegere mijnsite van Winterslag, is nu een plek vol creativiteit, innovatie en design. Met Labiomista heb je een indrukwekkend artistiek park olv Koen Vanmechelen. In Bokrijk slingert het interactief en creatief parcours De wereld van Bruegel je terug naar de tijd van de Vlaamse Meester.
De procinciehoofdstad zit vol lekkere hotspots, elk met zijn eigen stijl en suggesties. Beleef hoe je jenever schenkt, bewaart en drinkt. Wandel langs de meer dan 80 graffitigevels, bezoek de buitengewone expo in het Modemuseum of dwaal door de immense Abdijsite Herkenrode.
Laat je verbazen in de eerste stad van België door zijn culturele erfgoedparels zoals het Begijnhof of het imposante belfort van de Basiliek. Laat je culinair verwennen in sterrenrestaurants, ga op zoek naar schatten op de grootste antiekmarkt van de Benelux, of reis door de tijd naar het verre verleden in het Gallo-Romeins Museum.
Dit is een stad waar oud en nieuw samenkomt. Met bekende en ook nog veel verrassende plekjes. Ontdek de rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter.
Dankzij haar geschiedenis en haar honger naar moderniteit bezit deze stad ook talrijke musea. Je kan er een van de mooiste stations  in Europa bewonderen,  van de hand van de Spaanse architect Santiago Calatrava, of verdwalen in het historisch centrum of de mooi onderhouden parken en stadstuinen.
Land van wijn en mergel: hier waan je je in het zuiden van Frankrijk. Je kan wijn proeven in het Wijnkasteel Genoels-Elderen of wandelen tussen de wijnranken. Je kan het mergeldorp Kanne bewonderen vanop de heuvels van de Sint-Pietersberg en duik zeker eens onder de grond met een bezoekje aan de mergelgrotten.  Ook op het terras onder de Brug van Vroenhoven heb je een spectaculair uitzicht.
Beleef het mijnverleden. Breng een bezoekje aan de mijngebouwen van de grootste erfgoedsite in Vlaanderen, be-MINE. Hier kan je een duikje nemen in TODI, naar de top klimmen op de Avonturenberg of wandelen in historische mijngangen.
Doorkruis het fruitige landschap van dit pittig gravenstadje en kom langs unieke kunstwerken in de open ruimte. Bezoek het belevingscentrum in de stroopfabriek, één van de laatste restanten van de industriële verwerking van fruit tot stroop.
Briegdenstraat 46
3620 Lanaken
+32 474 54 85 12
Heb je interesse om deze prachtige vakantiewoning te boeken? Wees er tijdig bij.
Neem vrijblijvend contact op.
De Sjieper vakantiehuis LimburgDe Sjieper vakantiehuis Limburg
Online zonder gemekker: doublegum.be